Dag van de Vlaai
Dag van de Vlaai | Maastricht: 25 oktober 2020
Op vrijdag 25 oktober slaan Maastricht Marketing, VVV Zuid-Limburg en La Saison Culinaire de handen in één voor alweer de derde Nationale dag van de Vlaai. Op diverse plekken in Zuid-Limburg zal er vlaai getrakteerd worden.
De "Nationale Dag van de Vlaai" is een initiatief van de stad Maastricht en heeft als doel de traditie van de vlaai te promoten en het culturele belang ervan aan de volgende generatie door te geven. Vlaai is gebak dat vooral als typisch Limburgs wordt beschouwd. Vlaai bestaat uit een bodem van deeg (meestal met een diameter van 27 tot 30 centimeter), die plat is, met opstaande randen. De vlaai wordt vervolgens meestal gevuld met vruchten, zoals kruisbessen, kersen, pruimen, appel, abrikozen-linzen of rijst. Vlaaien zijn wezenlijk verschillend van taart omdat de bodem van een ander soort deeg is gemaakt.
Voor meer informatie zie: www.lasaisonculinaire.nl/nl/events
Bezoek ook de websites van Bezoekmaastricht.nl, Mecc.nl en Lasaisonculinaire.nl voor een volledig overzicht van alle (zakelijke) evenementen. U kunt geen rechten ontlenen aan de informatie, datums of openingstijden.